KOSTEN IMPLANTATEN 2018

Tandheelkundige implantaten die dienen ter vervanging van een of van meerdere tanden die verloren zijn gegaan worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering. Een uitzondering hierop kan zijn als de tand(en) verloren zijn gegaan ten gevolge van een ongeval of als ten gevolge van een aangeboren afwijking meerdere tanden niet zijn aangelegd (oligodontie).

Bij het plaatsen van implantaten onder een nieuwe prothese of kunstgebit (het zogenaamde klikgebit) wordt altijd een machtiging aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Na goedkeuring van deze machtiging door de zorgverzekeraar worden deze implantaten vergoed vanuit de basisverzekering.

 

AANVULLENDE TANDHEELKUNDIGE VERZEKERING

Bij een behandeling voor vervanging of aanvulling van één of meerdere tanden/kiezen hangt de vergoeding volledig af van uw aanvullende polis. Naar aanleiding van het consult stellen wij een begroting voor u op. Als u aanvullend verzekerd bent dan komt u waarschijnlijk wel in aanmerking voor (gedeeltelijke) vergoeding van uw implantaat. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar vind u hierover meer informatie. Wij adviseren u om aan de hand van de begroting die wij opsturen nauwkeurig na te gaan wat de eventuele vergoeding is. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

 

KOSTENOVERZICHT

Hieronder vindt u een kort overzicht met de kosten voor tand implantaten

Plaatsing van één implantaat:€ 688,16
Plaatsing van twee implantaten (in één sessie): € 1200,42
Ieder volgend implantaat (in één sessie): € 512,26
   
Kosten van eventueel vrijleggen van een implantaat: € 117,77

 

 
DEZE KOSTENOPGAVE IS INCLUSIEF
  • overhead kosten implantologie
  • alle verbruiksmaterialen
  • lokale anesthesie
  • toeslag esthetische zone
  • kosten gebruiksklaar maken praktijkruimte
  • Straumann / Nobel / Megagen implantaat/implantaten met afdekschroef (originele componenten met vermelden van lotnummers)
 
DEZE KOSTENOPGAVE IS EXCLUSIEF
  • initieel consult, onderzoek en röntgenfoto’s. De kosten hiervan vallen onder de basisverzekering, en komen, als dit nog niet opgebruikt is, ten laste van uw verplicht eigen risico. Dit bedraagt in 2018  € 385,-
  • controle van de implantaten na 1 jaar
  • de prothetische voorziening (kroon of brug) op het implantaat. Deze kosten worden door uw tandarts in rekening gebracht.
  • eventuele onvoorziene extra verrichtigen (hierover wordt u uiteraard van te voren geinformeerd mocht dit aan de orde zijn).

 

Eventuele prijswijzingen zijn onder voorbehoud.

 

WIJ PLAATSEN VERSCHILLENDE A-MERKEN IMPLANTATEN

Kaakchirurgie Zuyd werkt met drie zeer goede A-merken, Straumann, Megagen en Nobel Biocare. Deze merken vervaardigen implantaatsystemen die zich alle drie al geruime tijd op de markt hebben bewezen. De onderzoekers die aan deze merken zijn verbonden, doen veel onderzoek naar het verbeteren van de implantaten.

 

 

straumann-implantaat.png
megagen-implantaat.jpg
nobel-biocare-implantaat.png
Image

JA, IK WIL MEER INFORMATIE!

Vindt u op onze website niet meteen wat u zoekt? Vraag ons gerust om meer informatie. Vul het onderstaande formulier en uw vraag in. Wij staan u graag te woord !

Please type your full name.
Invalid Input
Please type your full name.
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input