DE VELE VOORDELEN VAN EEN KLIKGEBIT

Wanneer uw kunstgebit los begint te zitten en niet meer de houvast heeft die het vroeger had dan kan een klikgebit een goede oplossing voor u zijn.

Een klikgebit is een kunstgebit of gebitsprothese dat wordt bevestigd aan tand implantaten die in uw kaak worden geplaatst. U krijgt hierdoor een gebit dat veel vaster zit doordat het stevig op de implantaten vastklikt en daardoor ook een stuk natuurlijker aanvoelt.

 

WAAROM EEN KLIKGEBIT U MEER COMFORT GEEFT

Een klikgebit kent veel voordelen en zorgt ervoor dat u een stuk comfort terugkrijgt die u met een gewone prothese niet heeft:

  • Een klikgebit zit vast, het schuift niet over de kaak heen en geeft u veel comfort
  • U kunt makkelijker bijten
  • Minder last van drukplekjes
  • Uw smaakgevoel wordt optimaal benut doordat bijvoorbeeld een gehemelte bedekking niet meer nodig is
  • Geen gedoe meer met lijm of kleefpasta om uw kunstgebit vast te zetten

 

PROCEDURE VOOR EEN KLIKGEBIT

U komt voor een eerste gesprek en kennismaking bij ons op de poli. Samen met u zullen wij de mogelijkheden bespreken en aan de hand daarvan de implantaten voor het klikgebit bij uw zorgverzekering aanvragen. Als wij de goedkeuring van uw verzekering ontvangen maken wij een nieuwe afspraak met u waarbij we de ingreep nogmaals uitleggen en u van ons recepten krijgt die nodig zijn om van tevoren in te nemen.

De behandeling voor het plaatsen van de implantaten vindt plaats onder plaatselijke verdoving op de poliklinische behandelkamer. Uw lichaam wordt afgedekt met een doek (uw neus en mond blijven onbedekt), maar u kunt gewoon met ons praten. Dit is voor de hygiëne en om het plaatsen van de implantaten te vergemakkelijken. Tijdens deze behandeling worden in uw kaak de tandimplantaten geplaatst. Dit zijn kunstwortels gemaakt van het lichaamsvriendelijke materiaal titanium.

Wanneer de implantaten zijn vastgegroeid in het bot kan op deze implantaten vervolgens een constructie gemaakt worden (drukknoppen of een steg) waar het klikgebit op vast ‘geklikt’ wordt. Het aanmeten en vervaardigen van uw klikgebit gebeurd door uw eigen tandarts of een tandprotheticus waarmee wij samenwerken. Dit wordt uiteraard zodanig gedaan dat dit goed past bij uw uiterlijk en een goede functie garandeert, zodat u comfortabel kunt genieten van uw nieuwe klikgebit.

Image

JA, IK WIL MEER INFORMATIE!

Vindt u op onze website niet meteen wat u zoekt? Vraag ons gerust om meer informatie. Vul het onderstaande formulier en uw vraag in. Wij staan u graag te woord !

Please type your full name.
Invalid Input
Please type your full name.
Invalid email address.
Invalid Input
Invalid Input